Outsourcing Performance Jaarboek 2013

Naast de resultaten van het jaarlijkse onderzoek Outsourcing Performance en de nieuwe Outsourcing Recommendation Index bevat deze editie weer veel interessante artikelen, cases en interviews.

Outsourcing Performance bestaat dit jaar voor het tiende jaar, reden om in het jaarboek een terugblik te werpen op de afgelopen jaren. Outsourcing, wat oogde als een kortstondige trend, is uitgegroeid tot een blijvend fenomeen.

Als IT-afdeling kun je niet om zaken heen als Bring Your Own Device (BYOD) en Het Nieuwe Werken (HNW). De grens tussen corporate IT en Consumer IT vervaagt. Van werkplek 1.0 zijn we inmiddels aanbeland bij werkplek 3.0. De Rabobank heeft een eerste stap gezet naar BYOD, Klaas van der Laan (Hoofd Werkplek Services) en Ad Bezemer (Business Architect) geven een kijkje in de keuken van Rabobank.

Nieuwe technologieën zorgen er ook voor dat een relatief klein probleem kan uitgroeien tot een zware verstoring. Zo leggen ProRail en NS uit welke invloed smart phones en social media kunnen hebben op verstoringen en hoe hier in de toekomst mee omgegaan kan worden.

Bovendien valt er nog veel te werken aan de relatie tussen de service provider en de uitbesteder. In een rondetafeldiscussie met uitbesteders, leveranciers, adviseurs en juristen blijkt het contract vaak een obstakel vormt voor de samenwerking, helemaal wat betreft het uitwerken van innovatieve ideeën.