Inspiratie

XLA gaat om anders denken én durven doen.  Wees pragmatisch en ga aan de slag! Ter inspiratie en om te beginnen hebben we blogs en do-it-yourself content zoals de IT Empathy Map en de XLA Canvas.

Contextrijke KPI’s Contextrijke KPI’s

Ooit afgevraagd waarom wegonderhoud in Nederland ’s nachts gebeurt en in andere landen nog zo vaak overdag?

Lees meer »
Customer Journeys: het nieuwe normaal Customer Journeys: het nieuwe normaal

IKEA heeft de customer journey (of in normaal Nederlands: de klantreis) tot in detail in kaart gebracht: van het moment dat je de auto parkeert tot het moment dat je bepakt en wel het terrein verlaat.

Lees meer »
Pre-mortem strategie Pre-mortem strategie

Leren van fouten is noodzakelijk als je wilt excelleren. Dat kan alleen als falen is toegestaan en als de stekker uit projecten mag worden getrokken.

Lees meer »
Wie wil er nog met je spelen? Wie wil er nog met je spelen?

Vroeger liep je even bij een lokale beheerder langs wanneer je een probleem of vraag had. Nu krijg je na lang wachten iemand aan de telefoon in Verweggistan, als je geluk hebt. Of moet je jezelf door een onbegrijpelijke zelfservice portal heen worstelen.

Lees meer »
Als u begrijpt wat ik bedoel Als u begrijpt wat ik bedoel

Bij uitbesteding wordt contractueel vastgelegd wat prestatienormen zijn. Dit zijn explicieteverwachtingen: uitdrukkelijk en letterlijk beschreven. De verwachtingen over en weer zijn echter impliciet: verborgen en niet vastgelegd.

Lees meer »
Gevoel is de nieuwe ‘killer app’ Gevoel is de nieuwe ‘killer app’

De invloed van technologie blijft toenemen ook op ons gedrag: het wordt een onderdeel van onze levensstijl. Tech en Touch zijn de Yin en Yang in het digitale tijdperk.

Lees meer »
De kunst van het niet-doen De kunst van het niet-doen

Niet-doen is handelen door af te wachten. Niets doen is de onverschillige tegenpool van niet-doen. Sommige problemen los je op door juist niet in te grijpen, bij te sturen of de boel te redden.

Lees meer »
Duitsers met gevoel Duitsers met gevoel

De CIO van een grote Duitse onderneming keek mij meewarig aan toen ik begon over user experience binnen zakelijke IT. Hij reageerde stellig: “Gefühle können wir uns nicht leisten.”

Lees meer »
Meisjes van 13 Meisjes van 13

Mijn dochter Tirza van 13 heeft een T-shirt met de tekst ‘Don’t steal my wifi’. Voor haar is technologie geen ding maar levensstijl en connectiviteit digitale zuurstof.

Lees meer »
Bi-polaire IT Bi-polaire IT

Hoe slaag je er als organisatie in sneller en wendbaarder te worden? Al bijna twee jaar pleiten de analisten van Gartner voor ‘bimodal IT’.

Lees meer »

Share via: