Corporate Social Responsibility

Giarte is er trots op om sinds 2004 ambassadeur te zijn van Net4kids. Net4kids is een Nederlandse stichting voor concrete, zakelijke kinderhulp in Azië en Afrika. Als we kinderen meer en betere kansen helpen pakken, kunnen zij een zelfstandige, onafhankelijke toekomst tegemoet zien. Voor henzelf, voor hun land. Zodat er straks een volgende generatie kinderen is die het beter heeft.

 

Giarte foto website NMG 1Net4kids is een Nederlandse stichting voor concrete, zakelijke kinderhulp in Azië en Afrika die gelooft dat een mooiere wereld begint bij kinderen. Als we kinderen meer en betere kansen helpen pakken, kunnen zij een zelfstandige, onafhankelijke toekomst tegemoet zien. Voor henzelf, voor hun land. Zodat er straks een volgende generatie kinderen is die het beter heeft. En daar hebben we allemaal baat bij.

De missie is om meer kansarme kinderen een kansrijkere toekomst te geven.

In deze wereld zijn te veel kinderen die geen keuze hebben. Geen kansen. Geen mogelijkheden. Geen uitzicht om hun situatie te verbeteren. Die kinderen wil Net4kids helpen. Met integrale, duurzame, concrete projecten op het gebied van opvang, scholing en gezondheidszorg. Om ze klaar te maken voor een toekomst vol vertrouwen.

 

Al jaren geeft Giarte via Net4kids een groot aantal kinderen in Kathmandu, Nepal weer een toekomst. De School voor de allerarmsten van Nepal Matri Griha (NMG) heeft als voornaamste doel kansarme kinderen een toekomst te geven door hen naar school te laten gaan in een veilige omgeving. De kinderen krijgen basisonderwijs en hun families krijgen speciale ondersteuning, onder andere op het gebied van gezondheid en hygiëne. Net4kids ziet elke donatie als een investering, want als je geeft mag je daar ook iets voor terug verwachten. Het is een investering in jezelf, in je organisatie en in de maatschappij. Giarte heeft dit project zelf gekozen en blijft er bij betrokken.

 

12185505_1094913063860839_229090450173552018_oIn het kader van Corporate Social Responsibility ging Marco Gianotten als ambassadeur van Net4Kids ging namens Giarte in november 2015  op reis voor Net4kids in Afrika: 

“Vandaag ons eerste Net4kids-projectbezoek in Nairobi bij Watoto Wema Centre. Fantastisch hoe hier ruim 100 kinderen liefdevol worden opgevangen en opgeleid. Watoto Wema is een veilige haven voor kinderen die door problemen in de thuissituatie grote kans liepen om op straat te belanden. Door kleinschalige landbouw en een gezondheidskliniek is Watoto Wema al deels economisch zelfvoorzienend. Innovatie in sustainable child care. “Als welkom hebben we een taart meegenomen die tot op de laatste kruimel is opgegaan.”

Veel van de workshops, adviezen en presentaties voert Giarte kosteloos uit, in ruil voor een donatie aan Net4kids en andere duurzame hulpprojecten op het gebied van kindzorg. Wij kiezen hiervoor omdat we kinderen willen helpen zonder te investeren in de overhead van NGO’s. Wij willen projecten zo direct en transparant mogelijk ondersteunen. De werkwijze van Net4kids sluit precies aan op onze visie ten aanzien van duurzame en concrete hulp.

Share via: