TrAction

Organisaties vertellen ons al jaren dat het doorvoeren van changes en het uitvoeren van IT-projecten minder goed verloopt dan het runnen van de bestaande IT. Dit terwijl de snelheid van veranderen steeds verder wordt opgevoerd. Het verandervermogen van een bedrijf staat of valt met het succesvol uit kunnen voeren van IT-projecten, want als de organisatie iets wil bereiken, dan hangt daar bijna altijd wel een stevige IT-component aan vast. IT voelt bij elk project dus de hete adem van de business in haar nek hijgen.

COMING IN 2016

Het uitvoeren van een project draait niet alleen om IT. Rond elk project hangt een wolk van sentimenten, opgebouwd uit de meningen en ervaringen van alle betrokkenen zoals de interne projectmedewerkers, de stakeholders in de business en externe consultants. Sentiment heeft minstens zoveel invloed op het slagen van een project als de technische kwaliteit.

De ITsat-dienst TrAction helpt organisaties om het sentiment rondom elk project in kaart te brengen. Dit meetinstrument voor projecten inventariseert het vertrouwen in het project, laat u zien waar risico’s worden ervaren en spoort negatieve sentimenten vroegtijdig voor u op. Dit helpt om de verwachtingen rondom het project beter te managen en eventuele knelpunten op te lossen voordat de bijbehorende risico’s ook echt optreden.

13_project_dashboard_gesneden

TrAction is een evaluatieproces voor de belangrijkste IT-projecten in uw organisatie, al dan niet uitgevoerd in samenwerking met een externe service provider. Alle stakeholders, zowel binnen de business als binnen IT, geven elke maand hun blik op het project. Dit doen zij door het beantwoorden van een set vragen die Giarte laagdrempelig aanbiedt via internet.

Resultaat

De resultaten van elke meting zijn in te zien via het ITsat Insight portal. Elk project heeft een eigen scorecard die laat zien hoe alle stakeholders hebben gereageerd. Bij monitoring op strategische initiatieven is het namelijk belangrijk om niet alleen te kijken naar gemiddelde scores, maar vooral te kijken naar uitzonderingen.

 

Meer weten? Neem contact met Giarte op.

Share via: